Тематические сайты, по благословению епископа Новокузнецкого и Таштагольского Владимира:

Исповедь и Причастие.РУ      Соборование.РФ     Пост.РФ     Война со страстями.РФ     Смерть поминовение.РФ     Епархия НВК

Молитвы преподобного Александра Свирского

Молитва Господу Богу

Перевод: Боже, очисти меня грешного и помилуй меня и прости мне, Господи Боже, Спас Милостивый! Дай мне, Господи, скончаться по-христиански с Пречистым Телом и Честной Кровью, со слезами и покаянием. Избавь, Господи, от муки вечной, огня неугасимого, и червя вечно терзающего, и кипящей смолы. Господи, Ты создал меня, Господи, Ты помилуй меня. Господи, я – Твоё создание. Аминь.

На церковнославянском языке: 

Бо́же, очи́сти мя, гре́шнаго, и поми́луй мя, и прости́ ми, Го́споди Бо́же, Спа́се Ми́лостивый! Даждь ми, Го́споди, христиа́нский коне́ц с Пречи́стым Те́лом и с Честно́ю Кро́вию, со слеза́ми и покая́нием. Изба́ви, Го́споди, му́ки ве́чныя, огня́ негаси́маго, и че́рвия неусыпа́ющаго, и смолы́ кипя́щия. Го́споди, Ты созда́л мя еси́, Го́споди, Ты поми́луй. Го́споди, Твое́ есмь созда́ние. Ами́нь.

Молитвы Пресвятой Богородице

Пречистая Госпожа Милостивая, Царица Небесная, помолись Господу Богу и Спасу нашему Иисусу Христу, Сыну Твоему обо мне, грешном рабе Твоём (имя). Дай мне, Госпожа, скончаться по-христиански с Пречистым Телом и Честной Кровью, со слезами и покаянием. Избавь, Госпожа, от муки вечной, огня неугасимого, и червя вечно терзающего, и кипящей смолы. Пречистая Госпожа, Милостивая Царица Небесная, Ты Молитвенница ко Господу Богу и Спасу нашему Иисусу Христу за меня, грешного и презренного раба Твоего (имя). Ты Помощница, Ты Заступница от всякого зла и врага, не забудь, Пречистая Госпожа, нищего Твоего вовек.

На церковнославянском языке: 

Пречи́стая Госпоже́ Ми́лостивая, Цари́це Небе́сная, помоли́ся Го́споду Бо́гу и Спа́су на́шему Иису́су Христу́, Сы́ну Твоему́, за мене́, гре́шнаго раба́ Твоего́ (имя). Даждь ми, Госпоже́, христиа́нский коне́ц с Пречи́стым Те́лом и с Честно́ю Кро́вию и со слеза́ми и покая́нием. Изба́ви, Госпоже́, му́ки ве́чныя, огня́ неугаси́маго, и че́рвия неусыпа́ющаго, и смолы́ кипя́щия. Пречи́стая Госпоже́, Ми́лостивая Цари́це Небе́сная, Ты еси́ Моле́бница ко Го́споду Бо́гу и Спа́су на́шему Иису́су Христу́ за мене́, гре́шнаго и окая́ннаго раба́ Твоего́ (имя). Ты еси́ Помо́щница, Ты Засту́пница от вся́каго зла и сопоста́та, не забу́ди, Пречи́стая Госпоже́, ни́щаго Твоего́ до конца́.

 

Защитница Усердная, сострадательная Матерь Господа, к Тебе прибегаю я, презренный и самый грешный из всех людей. Услышь голос моления моего и вопль мой и стенание услышь. Ибо беззакония мои выше головы моей, и я, как корабль в пучину, погружаюсь в море грехов моих. Но Ты, Всеблагая и Милосердная Владычица, не отвергай меня, отчаявшегося и во грехах погибающего. Помилуй меня, кающегося в злых делах моих, и обрати на правый путь заблудшую несчастную мою душу. На Тебя, Владычица моя Богородица, возлагаю всю надежду мою. Ты, Матерь Божия, сохрани и соблюди меня под покровом Твоим теперь, всегда и навеки. Аминь.

На церковнославянском языке: 

Засту́пнице Усе́рдная, Благоутро́бная Го́спода Ма́ти, к Тебе́ прибега́ю аз, окая́нный и па́че всех челове́к грешне́йший. Вонми́ гла́су моле́ния моего́ и вопль мой и стена́ние услы́ши. Я́ко беззако́ния моя́ превзыдо́ша главу́ мою́ и аз, я́коже кора́бль в пучи́не, погружа́юся в мо́ре грехо́в мои́х. Но Ты, Всеблага́я и Милосе́рдая Влады́чице, не пре́зри мене́, отча́яннаго и во гресе́х погиба́ющаго. Поми́луй мя, ка́ющагося в злых де́лех мои́х, и обрати́ на путь пра́вый заблу́ждшую окая́нную ду́шу мою́. На Тебе́, Влады́чице моя́ Богоро́дице, возлага́ю все упова́ние мое́. Ты, Ма́ти Бо́жия, сохрани́ и соблюди́ мя под кро́вом Твои́м ны́не, и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Молитва на каждый день

Душа, душа моя, почему жалуешься на Господа? Ведь лень твоя испрашивает вечной муки. Если бы знала дар Божий, плакала бы горючими слезами, стеная с тоской, скорбя о всяком грехе, о малом и великом. Воскликни своему Владыке, чтобы не постигла тебя внезапная ярость Обладающего всесильной праведной рукой. Я же, грешный и ленивый, льстивый имея язык, как помолюсь Владыке моему, дабы избавил меня Господь от Страшного Суда? Постоянно трепещу от помыслов в сердце перед Страшным Судом, о избавлении от муки вечной, и червя, вечно терзающего, и тьмы кромешной, и от грозы, которой не избежать. Помилуй меня, грешного раба Твоего (имя), как апостола Павла, которого любил больше всех, и от нас, убогих, не отврати лица Твоего в тот Страшный День, которого боится душа моя и перед которым цепенеет тело моё. Господи, избавь меня от страшного часа, чтобы не отпасть мне от милости Твоей. Но молю святых Ангелов, Архангелов, пророков, мучеников и всех святых, чтобы помолились Богу о моей душе. Молитвы вашей ради, чтобы избавил Владыка меня грешного от Своего возмездия. И Ты, Пречистая Госпожа Дева, имеющая право обратиться к Сыну о рабах Твоих, не забудь трудов раба Твоего (имя). Владыка Спаситель, от убогой души Тебе молюсь, избавь меня от печали грехов моих и введи в радость бесконечной жизни, где прославляется всесвятое имя Твое, Отца и Сына и Святого Духа, всегда, теперь и постоянно и во все века. Аминь.

На церковнославянском языке: 

Душе́, душе́ моя́, почто́ жа́луешися на Го́спода? Я́ко ле́ность твоя́ ве́чней му́це хода́тай есть. А́ще бы ве́дала дар Бо́жий, пла́кала бы ся горя́щими слеза́ми, стена́ющи со воздыха́нием, скорбя́щи о вся́ком гресе́, о ма́лем и о вели́цем. Возопи́й ко Своему́ Влады́це, да не предвари́т тебе́ я́рость одержа́щаго всеси́льною руко́ю пра́ведною. Аз же, гре́шный и лени́вый и льсти́вый язы́к име́яй, ка́ко помолю́ся Влады́це моему́, да изба́вит мя Госпо́дь от Стра́шнаго Суда́? Всегда́ бо трепе́щу по́мыслом в се́рдцы мое́м о Стра́шнем Суде́, да изба́вит мя от му́ки ве́чныя, и че́рвия неусыпа́ющаго, и тьмы кроме́шныя, и от грозы́ несогре́емыя. Поми́луй мя, гре́шнаго раба́ Твоего́ (имя), я́ко Па́вла апо́стола, его́же любля́ше па́че всех, и от нас, убо́гих, не отврати́ лица́ Твоего́ во он День Стра́шный, его́же трепе́щет душа́ моя́ и соста́вы те́ла моего́ ужаса́ются. Го́споди, изба́ви мя стра́шнаго часа́, да не отпаду́ от ми́лости Твоея́. Но молю́ святы́я А́нгелы и Арха́нгелы, и проро́ки, и му́ченики, и вся святы́я, да мо́лят Бо́га за мою́ ду́шу. Ва́шего ра́ди моле́ния да возврати́т Влады́ка тре́бы Своя́ от мене́, гре́шнаго. И ты, Пречи́стая Госпоже́ Де́во, иму́щи дерзнове́ние к Сы́ну о рабе́х Твои́х, не забу́ди трудо́в раба́ Твоего́ (имя). Влады́ко Спа́се, от убо́гия души́ Тебе́ молю́ся, изба́ви мя от печа́ли грехо́в мои́х и введи́ в ра́дость безконе́чнаго жития́, иде́же прославля́ется всесвято́е и́мя Твое́, Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха, всегда́, ны́не, и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Источник: Преподобный Александр Свирский и его ученики / [сост. Л. А. Ильюнина]. — Санкт-Петербург : Свято-Троицкий Александра Свирского мужской мон., 2011. — 382 с.